Pielea iritata si diabetul

Pielea iritata sau senzatia de mancarime observata la nivelul pielii poate fi un semn de diabet, mai ales daca exista si alte simptome ce sugereaza acest diagnostic.

Hiperglicemia prelungita poate sa provoace iritatii la nivelul pielii, iritatii exteriorizate printr-o senzatie de mancarime.

In unele cazuri, mancarimea de la nivelul pielii poate fi provocata de complicatii ale diabetului, mai exact afectarea nervilor sau boala renala.

Mancarimea de la nivelul picioarelor si incheieturilor reprezinta o acuza comuna a pacientilor cu diabet zaharat ce poate aparea ca rezultat al unei perioade lungi cu hiperglicemie.

Mancarimea poate avea diferite grade, incepand cu o senzatie suparatoare pana la o senzatie severa. Pielea iritata poate fi tratata si poate fi eliminata daca se indeparteaza agentul cauzal.

PIELEA IRITATA – CAUZE

Senzatia de mancarime a membrelor inferioare poate aparea din mai multe cauze printre care mentionam:

  • pielea uscata si nehidratata;
  • circulatia sanguina afectata;
  • candidoza pielii;
  • dermatita;
  • psoriazis;
  • alergii;
  • neuropatie diabetica;
  • nefropatie diabetica;
  • piciorul atletului;
  • urticaria.

Anumite medicamente, cum ar fi antibioticele, antifungicele si analgezicele opioide pot deasemenea sa provoace mancarimi la nivelul pielii.

DIAGNOSTICUL PROBLEMEI DE BAZA

Este bine sa va consultati cu medicul dumneavoastra in cazul in care senzatia de mancarime este severa si persistenta.

Trebuie deasemenea sa discutati cu medicul in cazul in care senzatia de mancarime va afecteaza intregul corp sau daca alaturi de pielea iritata mai prezentati si alte simptome.
Diagnosticul motivului din spatele mancarimii poate fi identificat prin recoltarea unei mostre de piele sau prin analize de sange pentru a verifica semnele ascunse de boala.
Atunci cand pielea este iritata veti simti o senzatia de mancarime si veti avea tendinta de a va scarpina. Aceasta tendinta va poate afecta si distruge stratul de piele. Odata afectata pielea, organismul va reactiona si va elibera in circulatia sanguina anumite celule si substante antiinflamatorii care vor creste si mai mult nevoia de a va scarpina.

TRATAMENTUL

Pielea iritata poate fi ajutata prin evitarea contactului cu chimicale sau parfumuri, dar si prin evitarea expunerii pielii la apa fierbinte.

Cremele hidratante pot fi utilizate pe pielea uscata sau ca masura preventiva pentru pielea iritata cu tendinta la uscare.

Medicamentele ce pot fi prescrise pentru a indeparta senzatia de mancarime includ creme cu steroizi si medicamente antihistaminice.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *