Ce beneficii au cuisoarele?

Cuisoarele se gasesc in magazine atat in forma integrala, cat si sub forma de pudra si reprezinta condimente versatile ce se pot folosi atat la friptura, cat si in bauturile calde. Tot cuisoarele dau o tenta picanta fursecurilor.

CLINICA VIRTUALA

clinica@diabet-si-nutritie.ro

CE SUNT CUISOARELE?

Cuisoarele reprezinta ingredientul principal pentru turta dulce si sunt extrem de mult utilizate in bucataria indiana. Ele au fost utilizate de mult timp in medicina traditionala. Se pare ca utilizarea cuisoarelor aduce multe beneficii pentru sanatate printre care mentionez imbunatatirea functiei hepatice si stabilizarea glicemiei.

CARE SUNT BENEFICIILE PENTRU SANATATE ALE CUISOARELOR?

Ele contin fibre, vitamine si minerale, ceea ce inseamna ca daca le adaugati la mancare veti obtine atat o savoare deosebita, cat si cativa nutrienti importanti.

Cuisoarele sunt bogate in magneziu, iar acesta este un mineral esential pentru mentinerea functiei cerebrale, dar si pentru mentinerea sanatatii oaselor.

De asemenea, sunt bogate in antioxidanti. Antioxidantii reduc stresul oxidativ. Unele cercetari sugereaza ca substantele din cuisoare pot ajuta la protectia impotriva cancerului. Se pare ca prin actiunea lor cuisoarele opresc cresterea tumorilor si promoveaza moartea celulelor canceroase.

Pe langa toate proprietatile anterioare se adauga si proprietatile antibacteriene. Apa de gura ce contine cuisoare imbunatateste sanatatea gingiilor, reduce tartrul si inlatura respiratia urat mirositoare.

Cuisoarele contin eugenol, iar acesta este benefic pentru sanatatea hepatica.

CUM INFLUENTEAZA CUISOARELE GLICEMIA?

Daca vorbim de glicemie, cuisoarele pot ajuta la scaderea acesteia.

Se pare ca prin actiunea lor cuisoarele:

  • ajuta la captarea glucozei de catre celule;
  • cresc secretia de insulina;
  • imbunatatesc functia beta celulara.

Insulina este dupa cum stim un hormon responsabil cu transportul zaharului din sange in celule. Actiunea corecta a insulinei este esentiala in mentinerea unei glicemii normale.

CE ALTE BENEFICII MAI SUNT?

Beneficiile nu s-au sfarsit, cuisoarele va ajuta si la pastrarea sanatatii oaselor. Scaderea densitatii osoase poate duce la aparitia osteoporozei, iar aceasta afectiune creste riscul de fracturi.

Unele din componentele cuisoarelor au demonstrat capacitatea de a mentine densitatea osoasa. Se pare ca acest efect este legat de cantitatea crescuta de magneziu din cuisoare. Magneziul este un mineral implicat in formarea oaselor si in mentinerea sanatatii acestora.

CONCLUZIA?

Cuisoarele pot avea beneficii pentru sanatate, inclusiv mentinerea glicemiei in tinte si oprirea dezvoltarii bacteriene. Folositi cuisoarele ca o parte a unei diete echilibrate si incercati sa le introduceti in preparate de cateva ori pe saptamana. Puteti face si ceai din cuisoare fierbandu-le timp de 5-10 minute.


Va invitam sa lecturati si articolul nostru: Consumul de oua in diabet.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Dr. Daniela Petrache.

Pentru Dr. Petrache accesati:

Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos accesati canalul de YouTube: Dr. Petrache.

Avem un blog partener pe care va invitam sa il vizitati accesand: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.

Pentru astazi colegii de la Retete pentru diabetici va propun reteta de: Chec cu afine pentru diabetici.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *