O noua aplicatie pentru diabet

O noua aplicatie pentru diabet O noua aplicatie pentru diabet utilizeaza inteligenta artificiala pentru a prezice valorile glicemice fara ajutorul unui senzor de glicemie.

Este greu sa negam ca tehnologia reuseste sa imbunatateasca vietile diabeticilor din intreaga lume. Incepand cu pompe de insuline inteligente care au senzor de glicemie integrat si continuand cu diverse aplicatii cu alarme si caracteristici predictive, tehnologia in diabet continua sa evolueze rapid.

O NOUA APLICATIE PENTRU DIABET

O companie January.ai a anuntat recent lansarea unei noi platforme inteligente care poate prezice cu acuratete raspunsul glicemic in functie de alimentatie. Compania a luat nastere in 2017 si de curand a realizat o noua aplicatie pentru diabet cu o interfata usor de utilizat pentru a ajuta persoanele cu diabet sa invete mai multe despre variatia glicemica si bineinteles despre modul in care pot face fata unei cresteri glicemice.

CUM FUNCTIONEAZA ACEASTA NOUA APLICATIE PENTRU DIABET?

O noua aplicatie pentru diabet

Noul algoritm se bazeaza pe o masina ce invata modalitati de a prezice raspunsul glicemic individual in cadrul diferitelor mese, dar si in cadrul diferitelor activitati. Pentru a realiza aceasta, algoritmul ia in considerare ritmul cardiac, jurnalul alimentar si date legate de alimentatie. In acest mod realizeaza un model personalizat pentru fiecare pacient cu ajutorul caruia prezice glicemia.

Perioada initiala de invatare dureaza circa patru zile si utilizeaza date de la un senzor de glicemie. Cu toate acestea dupa perioada de invatare noua aplicatie pentru diabet nu mai are nevoie de prezenta senzorului de glicemie.

Compania a realizat o serie de tehnologii, legate in special de valorile nutritionale, indexul glicemic, incarcatura glicemica si nu numai. Aceste tehnologii estimeaza modul in care glicemia unei persoane va creste bazandu-se pe alimentele pe care le consuma. Circa 16 milioane de alimente. January.ai a dezvoltat propiile aplicatii mobile pentru a captura si unifica diferite date intr-o singura platforma inteligenta. Circa 25 de milioane de date au fost stranse pentru a fi studiate.

In cadrul celei de-a 80-a Sesiune Stiintifica a Asociatiei Americane pentru Diabet, echipa de cercetatori a prezentat rezultatele acestui algoritm in prezicerea raspunsului glicemic la peste 1000 de participanti. Unii dintre participanti erau diagnosticati cu prediabet sau diabet zaharat tip 2, in timp ce alti participanti nu sufereau de nicio boala.

Participantii au purtat un senzor de glicemie, dar si un pulsometru timp de zece zile. Deasemenea s-a monitorizat nivelul de activitate, consumul de alimente si de apa, dar si dozele de medicamente. In urma celor patru zile de invatare, algoritmul a dezvoltat un mdel individualizat pentru fiecare participant. Dupa aceasta, abilitatea sistemului de a prezice raspunsul glicemic a fost testata cu ajutorul unui senzor de glicemie.

Din fericire, valorile aratate de aplicatie au fost extrem de apropiate de cele date de senzorul de glicemie.

Echipa de cercetatori a aplicat acest algoritm pentru a dezvolta aplicatia ce permite utilizatorilor sa isi monitorizeze pulsul si glicemia.

Mai mult, datorita caracteristicilor de invatare ale aplicatiei, pacientii pot deasemenea sa fie alertati in caz de urgenta sau in cazul in care consuma o masa ce le poate afecta in mod negativ glicemia.

Aplicatia are deasemenea numeroase modele de prezentare a datelor, explicatii, sugestii si ofera recompense atunci cand faceti imbunatatiri.

PE SCURT

Abilitatea de a prezice in mod sigur modificarile de glicemie utilizand doar ritmul cardiac, jurnalul alimentar si medicatia, va poate oferi un mod mai putin costisitor si mai putin invaziv pentru predictia felului in care anumite mancaruri va pot afecta nivelul glicemiei.

In ciuda unor eforturi uriase, comunitatea medicala nu a reusit sa incetineasca cresterea rapida a cazurilor de diabet. Deasemenea nu s-au putut gasi tratamente curative. Consideram ca aplicatia ce utilizeaza un amestec intre inteligenta artificiala si date legate de comportamentul alimentar si biologic, poate oferi utilizatorilor recomandarile specifice de care au nevoie pentru a-si imbunatatii viata.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *