Simptome infarct miocardic

Articolul de astazi trece in revista simptomele de infarct miocardic.

Infarctul miocardic reprezinta o urgenta medicala ce va pune viata in pericol si care necesita tratament imediat. Nu ignorati nici cele mai mici simptome de infarct miocardic. Un tratament imediat reduce distructia de la nivelul inimii si va salveaza viata.

Simptomele de infarct miocardic variaza de la persoana la alta. Nu orice infarct incepe cu o durere brusca in piept, la unele persoane pot sa nu apara niciun fel de simptome, iar aceasta se intampla cel mai frecvent la diabetici.

Durerea poate incepe usor, cat sunteti activi sau cat va odihniti. Severitatea durerii depinde de varsta, sex si afectiuni medicale.

Simptomele in general sunt durere importanta in piept cu caracter de presiune si strangere care poate fi continua sau poate dura cateva minute, apoi poate disparea si reveni la scurt timp.

Durerea poate sa se propage si spre alte parti ale corpului precum ambele brate, spate, stomac, dinti si falci. Poate aparea si imposibilitatea de a respira normal.

Alte simptome sunt:

  • transpiratii reci;
  • greata si varsaturi;
  • <ameteli;
  • anxietate;
  • oboseala inexplicabila.

La doamne se mai poate observa si durere de gat, de umar, de spate, dar si de abdomen.

CE FAC DACA AM SIMPTOME DE INFARCT MIOCARDIC?

Trebuie sa stiti ce sa faceti atunci cand aveti simptome de infarct.

Daca dumneavoastra sau o persoana de langa dumneavoastra are durere in piept sau alte simptome de infarct, primul pas este sa sunati imediat la 112.

Chiar daca primul implus este sa conduceti pana la spital, mai bine este sa chemati ambulanta.

Personalul de urgenta din ambulanta poate sa va administreze tratament imediat, deasemenea ei va pot resuscita in caz de stop cardiac.

Multe persoane intarzie tratamentul pentru ca nu cred ca au facut infarct, plus ca nu vor sa ii ingrijoreze pe ceilalti. Nu este bine! Daca aveti simptome de infarct trebuie sa actionati imediat.

Inainte ca ambulanta sa ajunga la dumneavoastra, trebuie sa incercati sa va pastrati calmul si sa stati jos sau sa stati intinsi.

Daca nu sunteti alergici la aspirina, inghititi sau cel mai bine mestecati o aspirina de 100 mg. Medicatia antiagreganta precum aspirina va poate ajuta intr-o astfel de situatie.

Este foarte important sa recunoasteti simptomele, sa nu le considerati trecatoare si sa sunati de urgenta la salvare. Toate acestea va pot salva viata.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Dr. Daniela Petrache.

Pentru consultatii la Dr. Petrache accesati:

Pentru tutoriale gratuite despre diabet si nu numai accesati canalul de YouTube: Dr. Daniela Petrache.

Pentru retete dedicate diabeticilor, dar nu numai accesati blogul nostru culinar: Retete pentru diabetici.

Pentru sprijin si suport va asteptam cererile la: Despre diabet si nutritie.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *