Terapiile naturale pentru diabetul zaharat

M-ati intrebat de nenumarate ori care sunt terapiile naturale eficiente in controlul diabetului zaharat.

Multe ierburi comune, dar si condimente au proprietati de scadere a glicemiei, aceste proprietati le fac extrem de utile pentru persoanele ce sufera de diabet zaharat tip 2, dar si pentru cele ce prezinta riscul de aparitie a diabetului zaharat tip 2.

TERAPIILE NATURALE CELE MAI EFICIENTE

Cele mai eficiente terapii naturale in diabetul zaharat includ:

  • turmericul;
  • aloe vera;
  • scortisoara;
  • ghimbirul;
  • afinele;
  • schinduful;
  • bamele.

Acest tip de terapii sunt utilizate in mod comun in medicina orientala pentru tratamentul afectiunilor cronice precum diabetul.

Restul medicinei ramane insa sceptica in utilizarea acestor tipuri de terapii, mai mult din cauza interactiunii probabile cu medicatia antidiabetica, acestea sunt considerate periculoase.

Este bine ca inainte de a incepe tratamentul cu terapiile naturale mentionate anterior sa discutati cu medicul dumneavoastra. Este foarte posibil ca medicatia antidiabetica sa aiba nevoie de ajustari.

USTUROIUL

Pe langa terapiile naturale mentionate anterior exista si alte ierburi cu efecte hipoglicemiante precum usturoiul, el are proprietati antioxidante si efecte benefice asupra microcirculatiei. Usturoiul poate duce la reducerea glicemiei, cresterea secretie de insulina, dar si la scaderea degradarii acesteia.

GINSENG

Sa nu uitam de ginseng. Ginsengul reprezinta un nume dat mai multor tipuri de plante. Se pare ca ginsengul scade glicemia de dimineata.

MOMORDICA

Momordica, castravetele amar sau pepenele amar este de asemenea eficient in scaderea glicemiei. Leguma poate fi preparata in mai multe feluri si poate ajuta in cresterea secretiei de insulina.

BUSUIOCUL

Busuiocul a aratat efecte pozitive asupra glicemiei postprandiale, dar si asupra celei de dimineata. Se pare ca acesta poate creste functionarea celulei beta pancreatice si poate usura secretia de insulina.

SILIMARINA

Silimarina contine o concetratie crescuta de antioxidanti. Pe langa nenumarate efecte asupra radicalilor liber, antioxidantii din silimarina pot avea un efect de scadere a insulino-rezistentei. Rolul silimarinei in scaderea glicemiei este inca putin inteles.

SCHINDUFUL

Schiduful este adesea utilizat in India, Africa de Nord si o parte din zona Mediterana. Se pare ca acesta este eficient in controlul glicemic la pacientii cu diabet zaharat tip 2.

Va recomand sa incercati introducerea in alimentatie a oricaruia din ierburile si legumele mentionate anterior si sa observati modul in care organismul dumneavoastra reactioneaza.

Va invitam sa lectura si articolul nostru: Scapa in mod natural de durerea de umar.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Dr. Daniela Petrache.

Pentru Dr. Petrache accesati:

Pentru tutoriale GRATUITE legate de diabet si stil de viata accesati canalul de YouTube: Dr. Petrache.

Pentru retete delicioase si perfect echilibrate accesati: Retete pentru diabetici.

Blogul nostru partener va asteapta sa il accesati cu cele mai noi si interesante articole aici: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *