Usturoiul si diabetul

Usturoiul si diabetul
Usturoiul si diabetul

Usturoiul este utilizat de foarte mult timp in medicina traditionala, insa care sunt beneficiile acestuia asupra glicemiei? Despre acest subiect discutam in articolul de astazi.

Trebuie sa stiti ca 100 grame de usturoi contin circa 26 grame de carbohidrati sau glucide.

CE BENEFICII ARE USTUROIUL PENTRU DIABETICI?

Majoritatea adultilor pot consuma in siguranta usturoiul. Pentru unele persoane insa, gustul si mirosul pot reprezenta o problema.

In mod traditional, usturoiul a fost recomandat pentru reducerea nivelului crescut de colesterol, dar si pentru reducerea hipertensiunii arteriale.

Consumul de usturoi poate reduce incidenta bolilor cardiovasculare, atat de prezente in randurile diabeticilor.

Un studiu din 2006 a demonstrat ca acesta poate reduce glicemia, dar si riscul de ateroscleroza.

CE CONTINE USTUROIUL?

Acesta reprezinta o sursa importanta de vitamina B6 si vitamina C.

Vitamina B6 este implicata in metabolismul carbohidratilor, iar vitamina C poate juca un rol in reglarea glicemiei.

In general, usturoiul imbunatateste starea de sanatate a sistemului cardiovascular, reducand nivelul de colesterol, trigliceride si in general lipide sanguine, de asemenea usturoiul scade tensiunea arteriala, are un efect antitumoral, previne cresterea celulelor canceroase si nu in ultimul rand are un efect antibacterian si antifungic.

Usturoiul este foarte puternic atat ca gust, cat si ca miros.

EXISTA EFECTE SECUNDARE ATUNCI CAND CONSUMA USTUROI?

Cu toate ca este in general sigur pentru consum, pot exista mici efecte secundare printre care mentionez:

  • arsuri la nivelul stomacului;
  • gaze;
  • greata;
  • varsaturi;
  • diaree.

Aceste efecte sunt mai pregnante in cazul in care consumati usturoi crud.

Daca urmati tratament cu medicamente ce subtiaza sangele este bine sa utilizati usturoiul cu prudenta. Consumul de usturoi poate amplifica efectele acestor medicamente.

CUM POT ADAUGA USTUROI IN DIETA?

Daca nu va deranjeaza gustul puteti adauga cativa catei de usturoi tocati la salate sau la salata de cartofi.

Nu exista un dozaj standart al consumului de usturoi, asadar puteti adauga usturoi dupa gust. Este recomandat insa sa lasati usturoiul pisat sa se odihneasca cel putin cinci minute inainte de a-l folosi, pentru a-i permite alicinei, una din componentele principale ale usturoiului, sa fie in concentratie maxima.

In cazul in care considerati ca gustul usuturoiului este prea deranjant sau ca nu il puteti manca atunci cand v-ati dori, puteti incerca suplimentele cu usturoi.

Cautati suplimentele cu extract de usturoi imbatranit sau alte extracte de usturoi ce contin alicina.

In concluzie, puteti utiliza usturoiul pentru a imbunatati gustul si calitatea meselor. Consumul usuturoiului va poate ajuta la pastrarea unei stari de sanatate mai bune. Pentru rezultate mai bune, consumati usturoi cu regularitate in cantitati moderate.

Gatirea usturoiului ii scade calitatile potential terapeutice, asadar va sfatuiesc sa utilizati usturoi proaspat si crud.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Dr. Daniela Petrache.

Va puteti alatura grupului nostru de sustinere: Despre diabet si nutritie.

De asemenea puteti aflat tot felul de retete rasfoind blogul culinar: Retete pentru diabetici.

Dr. Petrache, va asteapta la consultatii in specialitatea diabet zaharat in Clinica virtuala.

1 Comment on Usturoiul si diabetul

  1. Mulțumesc mult pentru informare, aștept și alte recomandări. Va doresc un an nou fericit!

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

content protection plugin by http://jaspreetchahal.org