Opt alimente de evitat in artrita

Articolul de astazi vorbeste despre opt alimente ce trebuie evitate daca suferiti de artrita.

CLINICA VIRTUALA DR. PETRACHE

clinica@diabet-si-nutritie.ro

CE ALIMENTE TREBUIE SA EVIT DACA SUFAR DE ARTRITA?

Artrita reprezinta o problema de sanatate comuna ce presupune inflamatia cronica a articulatiilor. Ea poate da durere si distrugerea articulatiei, a oaselor si nu numai.

Exista mai multe tipuri de artrita, printre care mentionez:

  • osteoartrita o afectiune noninflamatorie;
  • artrita reumatoida si artrita psoriazica afectiuni inflamatorii considerate autoimune.

Se pare ca dieta poate fi de ajutor in controlul acestor afectiuni tocmai de aceea va prezint in continuare opt alimente ce va pot ameliora simptomatologia de artrita.

ZAHARUL

In primul rand este bine sa renuntati la zahar. Aveti grija la continutul de zahar al alimentelor la care nici nu va asteptati, verificati mereu eticheta.

CARNEA ROSIE

Al doilea aliment pe care este bine sa il evitati este reprezentat de carnea rosie, dar si carnea procesata. Acest tip de carne creste riscul de inflamatie. Dietele bazate pe plante au aratat o imbunatatire a simptomatologiei articulare.

PLAN NUTRITIONAL PERSONALIZAT

clinica@diabet-si-nutritie.ro

GLUTENUL

Tot la alimentele nerecomandate intra si alimentele cu gluten. Glutenul reprezinta o proteina ce se gaseste in grau. Se pare ca glutenul are proprietati inflamatorii, iar reducerea sa duce la reducerea simptomatologiei articulare. Mai mult, persoanele cu boala Celiaca prezinta un risc crescut de a face reumatism articular, cam in aceiasi maniera in care persoanele cu reumatism sunt predispuse la boala Celiaca.

FAST FOOD

Alimentele intens procesate precum alimentele fast-food, cerealele pentru mic dejun si patiseria nu va sunt benefice, ele contin in general cereale rafinate, zahar, conservanti si alte ingrediente inflamatorii. Toate acestea pot duce la agravarea simptomatologiei articulare.

INTREABA DOCTORUL

ALCOOLUL

Alcoolul poate agrava simptomatologia de artrita, este bine sa il reduceti si chiar sa il evitati. Consumul cronic de alcool este asociat cu un risc crescut de osteoartrita.

ULEIURILE

Atentie si la uleiurile cu un continut crescut de omega 6 si scazut de omega 3, pentru ca si acestea va pot face rau in cazul in care suferiti de artrita reumatoida sau de osteoartrita. Aceste grasimi sunt necesare pentru sanatate, cu toate acestea un dezechilibru al ratiei omega 6 – omega 3 poate creste riscul de inflamatie. Este bine sa reduceti consumul de alimente bogate in omega 6 si sa cresteti consumul de alimente bogate in omega 3.

SARE

Sa nu uitam de alimentele cu un continut crescut de sare precum crevetii, conservele de orice fel, pizza, anumite tipuri de branza, mezelurile si exemplele pot continua.

PRAJELI

Nu va recomand sa consumati alimente intens prajite si ultraprocesate precum baconul, cremwursti, parizerul, cartofii prajiti, margarina, dar si maioneza. Inlocuiti aceste alimente cu legume proaspete, fructe, dar si peste gras.

Va invitam sa lecturati si articolul nostru: Ar trebui evitat glutenul in diabet?

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Dr. Daniela Petrache.

Pentru Dr. Petrache accesati:


Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos accesati canalul de YouTube Dr. Petrache:

Colegii de la Retete pentru diabetici va propun pentru astazi reteta de: Spuma cu zmeura si banane pentru diabetici.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *