Ce sa nu mananci pe stomacul gol
Articolul de astazi vorbeste despre ce sa nu mananci pe stomacul gol. Lecturati randurile urmatoare pentru a invata sa evitati aceste cinci alimente.
NU MANANCI PE STOMACUL GOL
CITRICE
Atunci cand vorbim despre fructe, este important sa le consumati in momentul potrivit al zile si in cantitatea corecta. Acizii din citrice pot oferi un plus inutil de aciditate la nivel digestiv.
Este bine sa nu mananci stomacul gol citrice pentru ca acestea pot favoriza problemele gastrice precum ulcerul si gastrita. Arsurile sau pirozisul reprezinta o reactie posibila dupa consumul de citrice pe stomacul gol, la fel ca si incetinirea metabolismului din cauza continutului crescut de fructoza din fructe.
Feriti-va in special de portocale pentru ca au un continut crescut de acid citric.
IAURTUL
Avem in stomac multe bacterii benefice tot timpul. Cu ajutorul acestora descompunem mancarea pe care o ingeram si transportam valorile nutritionale catre restul organismului.
Iaurtul contine o cantitate mare de acid lactic care promoveaza intarirea oaselor si cresterea bacteriilor bune. Un stomac gol are deja un nivel crescut de acid, iar consumul de iaurt in acest moment poate face ca acidul lactic din iaurt sa fie complet ineficient si eventual sa duca si la reflux gastro-esofagian.
CAFEAUA
Cafeaua de dimineata va trezeste, insa pentru organism face mai mult rau ca bine.
Consumul cafelei pe stomacul gol duce la un nivel crescut de aciditate in organism. Este foarte posibil sa experimentati si indigestie sau arsuri pe parcursul zilei tocmai din cauza cafelei.
Va sfatuiesc sa mancati ceva inainte de a bea cafea.
CONDIMENTELE
Alimentele iuti pe stomacul gol cresc secretia de acid clorhidic de la acest nivel.
Aceasta hiperaciditate duce la probleme digestive in viitor. Din cauza capsaicinei, acidul ce da gustul iute ardeiului, consumul de alimente iuti pe stomacul gol nu este o idee buna.
BANANELE
Doar pentru ca sunt fructe, nu inseamna ca le puteti consuma pe stomacul gol. Consumul de banane pe stomacul gol creste cantitatea de magneziu din sange.
O cantitate crescuta de magneziu va poate afecta inima.
Bananele sunt destul de bogate in glucide, circa 25% dintr-o banana este zahar, ceea ce inseamna ca banana va da energie rapida pe care organismul o consuma imediat.
De asemenea, din cauza naturii acide a fructelor galbene este posibil sa aveti probleme cu intestinele mai tarziu, mai ales daca faceti din consumul de banane o obisnuinta.
Va invit sa lecturati si articolul despre: Grasimile sanatoase si nesanatoase.
Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Dr. Daniela Petrache.
Pentru consultatii la Dr. Petrache accesati:
Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si nu numai accesati canalul de YouTube: Dr. Daniela Petrache.
Pentru retete fel de fel accesati blogul nostru culinare: Retete pentru diabetici.