Cum afecteaza coronavirus gustul si mirosul?

Rezultatele recente au sugerat ca pierderea gustului si a mirosului poate reprezenta un semn al infectiei cu coronavirus.

Urmarind cu ajutorul unei aplicatii circa 400.000 de oameni infectati cu coronavirus s-a observat o rata crescuta de abolire a acestor simturi printre simptomele de boala.

Cu toate acestea, pierderea gustului si a mirosului reprezinta un simptom frecvent pentru nenumarate infectii respiratorii, precum ar fi gripa si raceala comuna. Febra si tusea continua reprezinta inca cel mai important simptom de infectie cu coronavirus.

In momentul de fata sunt necesare mult mai multe date pentru a ajunge la o concluzie. Viteza cu care s-a raspandit virusul si mortalitatea crescuta a facut aproape imposibil realizarea unor studii de mare anvergura.

In mod sigur pe viitor vom avea cateva concluzii reale ale simptomatologiei corecte in caz de infectare cu coronavirus. Cert este ca pe langa simptomele de boala considerate clasice, daca prezentati si pierderea gustului sau a mirosului este bine sa mergeti sa va testati, este foarte posibil sa va fi infectat cu COVID-19.

Daca observati ca nu simtiti gustul alimentelor, nu inseamna ca in mod sigur suferiti de coronavirus, insa puteti sa fiti mai atenti la celelate simptome. Asocierea lor poate duce la un diagnostic pozitiv.

53% din cei 400.000 de pacienti au asociat oboseala, 29% tuse persistenta, 28% au prezentat doar dificultati in respiratie si 18% au acuzat pierderea gustului si a mirosului.

Din cei 400.000 de pacienti, numai 1702 au spus ca au fost testati pentru COVID-19 si din acestia numai 579 au avut rezultate pozitive. Din cei 579 pozitivi cu infectie cu COVID-19, 59% si-au pierdul simtul gustului si al mirosului.

Organizatia Mondiala a Sanatatii nu a adaugat inca pierderea gustului si a mirosului intre simptomele infectiei cu coronavirus.

Profesor Time Spector a spus:

Alaturi de alte simptome, pierderea gustului si a mirosului pare sa fie de trei ori mai frecventa la cei care au infectie confirmata COVID-19, conform datelor pe care le avem.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *