Simptomele diabetului zaharat tip 2

Simptomele diabetului zaharat tip 2 se dezvolta adesea gradual si este foarte posibil ca aceasta afectiune sa nu fie descoperita decat mai tarziu.

Simptomele diabetului tip 2 pot sa difere usor de cele ale diabetului zaharat tip 1.

Diabetul zaharat tip 2 este o afectiune cronica. Aparitia simptomelor arata ca organismul nu mai poate face fata bolii si incepe sa necesite ajutor sub forma de terapie nutritionala si deseori tratament medicamentos.

Este important ca simptomele diabetului sa fie luate in serios si observate din timp, tocmai pentru a limita afectarea organismului.

Cu toate ca exista 3 semne principale ale diabetului ce apar la majoritatea persoanelor, diabetul zaharat tip 2 poate cateodata sa se manifeste sub simptome nespecifice, cum ar fi anumite afectiuni ale pielii.

O noua clasificare a diabetului zaharat

SIMPTOMELE DIABETULUI ZAHARAT TIP 2

Diabetul zaharat tip 2 se dezvolta, asa cum am mai spus, gradual, pe parcursul a mai multor ani. In concluzie si simptomele diabetului apar gradual.

La diagnostic, persoanele cu diabet zaharat tip 2 pot prezenta foarte putine simptome sau chiar deloc.

Deoarece simptomele apar treptat, diabetul zaharat tip 2 poate fi adesea diagnsticat in urma unui control medical de rutina sau a unui screening pentru boli ce nu sunt asociate.

Simptomele diabetului zaharat tip 2 pot include:

OBSERVAREA SIMPTOMELOR DE DIABET ZAHARAT TIP 2

Odata aparut diabetul zaharat e clar ca organismul nu mai poate face fata eficient unui nivel crescut de glucoza. Tocmai de aceea, simptomele diabetului zaharat tip 2 pot fi observate in special dupa mese.

Valori crescute ale tensiunii arteriale, dar si ale colesterolului pot indica un risc crescut de diabet zaharat tip 2, mai ales daca sunteti supraponderali.

CAT DUREAZA CA SIMPTOMELE DIABETULUI ZAHARAT TIP 2 SA APARA?

Simptomele diabetului zaharat tip 2 pot fi minore pentru o perioada lunga, de asemenea ele pot deveni deodata extrem de serioase.

Diabetul tip 2 in echilibru

Tocmai de aceea diabetul zaharat tip 2 trece adesea neobservat timp de mai multi ani. Se considera ca circa 850.000 de adulti pot avea diabet zaharat tip 2 fara sa stie.

OBSERVAREA SIMPTOMELOR MAI DEVREME

Este important sa observati simptomele mai devreme pentru a reduce afectarea organismului.

Daca diabetul zaharat tip 2 este observat dupa ani de evolutie tacita, este foarte posibil ca diagnosticul sa fie facut fie din cauza complicatiilor, fie ca acestea sa existe deja in forma grava sau medie chiar de la diagnostic. Printre complicatiile cele mai frecvente enumeram:

Diabetul zaharat tip 2 poate duce la o pierdere semnificativa a celulelor producatoare de insulina de la nivelul pancreasului.

Diagnosticul si tratamentul diabetului zaharat de la inceput va poate ajuta sa preveniti pierderea semnificativa a celulelor producatoare de insulina. Odata pierdute aceste celule nu isi mai revin si este foarte posibil ca inca de la diagnostic sa aveti nevoie de injectii de insulina.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *