Cereale la micul dejun pentru diabetici

Articolul de azi vorbeste despre alegerea optima pentru micul dejun. Aflati parcurgand articolul de astaza daca puteti manca cereale la micul dejun.

CLINICA VIRTUALA

clinica@diabet-si-nutritie.ro

CEREALE LA MICUL DEJUN PENTRU DIABETICI

Cercetarile arata ca servirea unui mic dejun bogat in grasimi si proteine, dar sarac in glucide ne poate ajuta la stabilizarea glicemiei, dar si la controlul greutatii la persoanele cu diabet zaharat.

Proteinele si grasimile ne ajuta sa ne simtim mai satui pentru o perioada indelungata. Daca nu ne este foame imediat, vom manca mai putine calorii peste zi.

In plus, glicemia crescuta dimineata este o problema comuna pentru persoanele cu diabet.

De asemenea glicemia poate creste si mai mult dupa servirea micului dejun.

Stim deja ca o glicemie mare nu duce la senzatie de satietate, ci din contra creste pofta de carbohidrati rapizi, care vor duce atat la o crestere suplimentara a glicemiei, cat si la consumul de noi calorii si cresterea in greutate.

PLAN NUTRITIONAL PERSONALIZAT

clinica@diabet-si-nutritie.ro
Revenind la subiectul articolului de azi: Cereale la micul dejun pentru diabetici, exista nenumarate variante de cereale pe piata, unele mai sanatoase ca altele.

Exista multe cereale procesate ce sunt pline de carbohidrati si zahar, in mod sigur stiti ca acestea nu sunt pentru dumneavoastra.

Pentru a fi sigure pentru dumneavoastra cerealele pe care le utilizati trebuie sa fie integrale cu maxim sase grame de glucide si minim trei grame de fibre pentru o portie.

Cerealele integrale va ofera mai multe fibre si adesea contin ingrediente bogate in proteine precum nucile.

In plus cerealele integrale au dovedit reducerea riscului de boala cardiovasculara, afectiune comuna la persoanele cu diabet.

CONCLUZIA

Daca alegeti cu intelepciune si aveti grija la portii, puteti consuma linistiti cereale la micul dejun, chiar daca suferiti de diabet zaharat.

Atentie la zaharul ascuns din cereale precum:

  • siropul de agave;
  • zaharul brun;
  • siropul de porumb;
  • concentratul de fructe;
  • glucoza;
  • miere;
  • siropul de artar.


Va invitam sa lecturati si articolul nostru: Alimente interzise in diabet.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Dr. Daniela Petrache.

Ma gasiti si pe Twitter.

Pentru Dr. Petrache accesati:

Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos accesati canalul de YouTube Dr. Petrache:

Colegii de la Retete pentru diabetici v-au pregatit pentru astazi reteta de: Salata de conopida pentru diabetici.

Similar Posts

One Comment

  1. Este un articol foarte util pentru persoanele care sufera de diabet zaharat si se confrunta cu dificultatea alegerii optime pentru micul dejun. Cerealele pot fi o optiune buna, insa trebuie sa fim atenti la continutul lor si sa alegem cea mai sanatoasa varianta. Este important si sa avem grija la zaharul ascuns din cereale si sa ne informam corect pentru a ne mentine glicemia sub control. Multumim pentru informatiile utile si asteptam si alte articole interesante pe tema nutritiei pentru diabetici. Like paginii de Facebook si urmarim tutorialle gratuite pentru un stil de viata sanatos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *